toukokuu 18, 2018
Blogikirjoitus vastaa seuraaviin polttaviin kysymyksiin: Mitä teollisuus 4.0 käytännössä tarkoittaa? Miten digitalisoitunut teollisuuden toimiala on muihin toimialoihin verrattuna? Mihin asioihin digitaalisuuden edelläkävijät panostavat? Miten edelläkävijät sijoittuvat kartalle? Miten osaamisvaatimukset muuttuvat?
huhtikuu 17, 2018
Yrityksen on hyvä tuntea henkilöstönsä osaamistaso ICT-taitoihin liittyen. Siten on mahdollista luoda kokonaiskuva vahvuuksista ja etsiä keinoja osaamispotentiaalin hyödyntämiseen. Samalla voidaan hahmottaa, missä asioissa osaaminen on heikompaa ja tiedetään mitä asioita on syytä painottaa koulutuksissa. Koulutettu digitutor voi testitulosten perusteella suunnata opetusta ja koulutusta tarpeiden mukaisesti.
maaliskuu 21, 2018
Saimme osallistua 20.3.2018 Nebulan järjestämään Future work -aamiaisseminaariin Forum Marinumilla. Päivän aikana kuulimme mielenkiintoisia puheenvuoroja, mm. tulevaisuuden työelämästä ja ohjelmistorobotiikasta. VMP:n Ari Valli kuvaili, miten ohjelmistorobotiikan avulla voidaan helpottaa esimerkiksi taloushallinnon tehtäviä sekä automatisoida myyntiraportteja. Tilaisuudessa pääpuhujana toimi Great Minds Oy:n edustaja Niko Herlin.
maaliskuu 09, 2018
Osallistuimme mielenkiintoiseen Women In Tech Turku – tapahtumaan (9.3.2018), jossa esiteltiin teollisen internetin ja tekoälyn mahdollisuuksia.
marraskuu 24, 2017
Digitalisaatio tulee yhä kiinteämmäksi osaksi työelämää – myös aloilla, joilla sillä ei tällä hetkellä nähdä merkittävää roolia. Puhe tekoälyn kaltaisista yhteiskuntaa mullistavista teknologioista saattaa peittää alleen perustaitojen tärkeyden tunnistamisen. Katse on suunnattu tulevaisuuden teknologioihin ja osaajien löytämiseen, mutta miten käy niiden työntekijöiden, joilla jo perustason digiosaamisessa on puutteita? Tilannetta ei helpota se, että täydennyskoulutus helposti kasautuu korkeasti koulutetuille, joiden katsotaan hyötyvän eniten koulutuksista.